Ha Pétfürdőn nyaralunk, minden gondunkat elfelejthetjük

Pétfürdő nagyközség Veszprém megyében, a Várpalotai járásban található. Legfontosabb megközelítési útvonala a 8-as főút. A községet érinti a Székesfehérvár-Szombathely- vasútvonal, amelynek egy vasútállomása van, Pétfürdő vasútállomás. A nagyközség múltja igen fiatal, így itt régészeti csodákkal és régmúltat idéző épületekkel nem fogunk találkozni. A település a Bakony délkeleti lábánál, igen kedvező helyen fekszik. A környéken számos védett és szigorúan védett növényritkaság található kora tavasztól késő őszig. A cikkben egy pétfürdői éttermet és a közelében lévő, Csóron található Fiastyúk Udvarház éttermet mutatjuk be.
Ha Pétfürdőn nyaralunk, minden gondunkat elfelejthetjük

Diófa Vendéglő és Pizzéria

A Diófa Vendéglő Pétfürdő legkedveltebb étterme, amely házias ételeket kínál a vendégeinek. A vendéglőben friss élelmiszerekkel és minőségi alapanyagokkal dolgoznak, amelyekből nagyszerű hazai ételeket készítenek.

Az étlapon megtalálhatjuk a pizzákat, köztük a Diófa pizzát barbecue szósszal, szalámival, hagymával, paprikával és sajttal. A Tálak kategóriában kétféle Diófa tál is található. Az egyik Diófa tál összetevői között többek között ezek szerepelnek: Cordon Bleu, cigánypecsenye, sonkával, gombával töltött borda, rántott sajt, vegyes köret, hagymakarikák. Míg a másik Diófa tál legfőképpen csirkés finomságokat tartalmaz.

Az étlapon desszertek, saláták, gyrosok, levesek és gyerekeknek való menük is szerepelnek, mint például rántott csirke, majonézes kukoricával és smiley burgonyával.

A vendéglőben családi, baráti összejöveteleket, osztálytalálkozók lebonyolítását is vállalják összesen 35 főig.

Fiastyúk Udvarház Étterem

A Fiastyúk Udvarház Étterem Csóron található. Kiváló ételeik a legkiválóbb hozzávalókból készülnek. A felhasznált alapanyagaik nagy része saját termesztésű frissen szedett, öko tanúsítvánnyal rendelkező élelmiszer. A többi hozzávalót is próbálják a környék helyi termelőitől, gazdáitól beszerezni.

A Fiastyúk Udvarházban nincsenek szénsavas üdítők, van viszont házi bio szörp, kézműves sör és sajt, frissen gyúrt tészta, saját sütésű kenyér. És természetesen, csönd, hiszen fontosnak tartják a lelassulást a rohanó, város életmódból történő kiszakadást. A vendégeknek lehetősége van sétálni a fűszerkertben, barangolhatnak a veteményesben. A gyerekek a mászókákon és a hintán érezhetik jól magukat.

A Fiastyúk Udvarház Étteremben csütörtöktől – vasárnapig déli 12 óra és este 9 óra között lehet asztalt foglalni. Az étterem és a kert remek lehetőséget biztosít rendezvények tartására. Az egyszerű pikniktől az életre szóló esküvőig tartanak itt rendezvényeket.

Pe-Ki Apartman Pétfürdő

Pétfürdő Várpalota mellett fekszik néhány kilométerre. Vonzereje nem a fürdőben rejlik, hiszen az itt nincs, viszont a Balaton közelsége nagyon is vonzóvá varázsolja ezt a helyet. Pe-Ki Apartman Pétfürdőn található, amely ősfás, fenyővel és náddal körülvett sorház szélső eleme. Az apartman csendes helyen fekszik, és saját parkolóval rendelkezik.

A házba belépve, tágas előszoba fogadja a vendégeket, amelyből egy nagy zuhanyos fürdőszoba nyílik. A jól felszerelt konyha pedig sütési és főzési lehetőségeket is biztosít. A konyha mellett található a háló, melyben kényelmes boxspring ágy és egy kinyitható kanapé fogadja a vendégeket.

A kertben szalonnasütési és grillezési lehetőség áll rendelkezésre. A kert a kikapcsolódásunk remek helyszíne is lehet, amennyiben a pétfürdői szállás mellett döntünk, azaz a Pe-Ki Apartmant választjuk.

Kapcsolódó cikkek

A legjobb nyaralási célpontok: helyek, ahová érdemes ellátogatni

A legjobb nyaralási célpontok: helyek, ahová érdemes ellátogatni

A kihívásokkal teli évek után ismét nagy lendülettel indulnak az utazások, hiszen a legjobb nyaralási célpontok egész sora nyílik meg az utazók előtt, akik újra felfedezőútra indulnának.

Ha Pétfürdőn nyaralunk, minden gondunkat elfelejthetjük

Ha Pétfürdőn nyaralunk, minden gondunkat elfelejthetjük

Pétfürdőt, a Pe-Ki Apartmant, és a közelében lévő, Csóron található Fiastyúk Udvarház éttermet mutatjuk most be.

Így lett Egerszalók az egyik legvonzóbb hazai üdülőhely

Így lett Egerszalók az egyik legvonzóbb hazai üdülőhely

Egerszalók mindig is nagyon szép természeti környezetben fekvő település volt. Ma már azonban a hatalmas fürdőkomplexum, valamint a színvonalas szálláshelyei határozzák meg a település arculatát.