London 7 legjobb múzeuma

A nyüzsgő nagyvárosi hangulat és a zöldellő parkok mellett a kultúra és a művészet is érdekel a brit fővárosban? Ismerd meg London 7 legjobb múzeumát, s tervezd meg a kikapcsolódást ebben a csodás városban!
London 7 legjobb múzeuma

1. A British Múzeum

Ha még nem jártál itt, szinte kötelező program meglátogatni a 13 millió tárgyat őrző gyűjteményt. Érdekessége, hogy sok kultúra képviselteti magát itt, így az Egyiptomi, Görög, Kínai, Indiai, Koreai és a Japán. Az egészet végignézni nem lesz idő, ezért előre érdemes átgondolni, mely korok és kiállítások érdekelnek a legjobban.

2. A Nemzeti Galéria

Szintén egésznapos program lehet a Galéria, ahol körülbelül 2300 festő művei láthatók. Ha kíváncsi van Renoir, Michelangelo, Rembrandt, Van Gogh és Botticelli festményeire, akkor tervezd bele a kiruccanásba!

3. A Tate Modern

Ha inkább a formabontó, újszerű művészet rajongója vagy, akkor a Tate a Te célpontod. A 20-21. század modern munkáiból, többek között Dali, Warhol és Hockney műveiből is kaphatsz itt ízelítőt. Érdekesség, hogy a Tate Online segítésével az interneten is megtekinthetők a kiállítások, de persze az mégsem ugyanaz, mint élőben.

4. A Tudományos Múzeum

A tudományt állítja a középpontba ez a kiállítótér, amely kategóriájában a világon az egyik legnagyobb. Körülbelül 300 ezer tárgyat tekinthet meg a látogató, az orvostudomány, a műszaki technológia, a mezőgazdaság, a közlekedés és a természettudomány világából. Itt található például Stephenson első gőzmozdonya és az Apolló 10 kabinja is. Gyerekek számára interaktív részek is üzemelnek, így akár családostól is mehetünk.

5. Természettudomány

Főleg természettudományi témát mutat be a Museum of Natural Science, mozgó dinoszauruszokkal, kőzetekkel és ásványokkal. Az érdeklődő gyermekek számára ez is maga a paradicsom.

6. Birodalmi Hadi Múzeum

Ez a kiállítás fegyverekkel és egyéb tárgyakkal szemlélteti a brit hadi eseményeket, csatákat. Tankok, repülők és vadászgép-szimulátorok is találhatók itt. Hanganyagokat is hallgathat vagy nézelődhet a könyvtárban, ki az otthoni online angol tanulás vagy a személyes órák során jól elsajátította az angolt. A történelem szerelmeseinek kötelező!

7. Várostörténet

Ha már a fővárosban időzünk, ne hagyjuk le a listáról a magát a települést bemutató teret (Museum of London) sem. Hatmillió tárgy követi végig a várostörténetet, az őskortól napjainkig.

Összefoglalva: A brit fővárosban heteket is eltölthetünk, annyi a látnivaló. Esősebb napokon is, vagy ha múzeumba vágyunk, szerencsére van miből választani. A cikkben bemutatott 7 célponton kívül természetesen még van jónéhány érdekes hely, így mindenki megtalálja a neki valót.

Kapcsolódó cikkek

London 7 legjobb múzeuma

London 7 legjobb múzeuma

A sikeres nyelvtanfolyam vagy otthoni online tanulás után megérdemelsz egy kis londoni kikapcsolódást. Mutatjuk, melyik 7 múzeumot látogasd meg utad során!

Mikor a legjobb Angliába utazni?

Mikor a legjobb Angliába utazni?

Amióta megtehetjük, hogy bárhova utazhatunk, kinyílt a világ előttünk, aki csak szeretné bejárhatja egész Európát, a távoli föld részeket és az egész Földet is akár.