Susak, a titokzatos homoksziget

Igazi, homokos sziget a tenger ölelésében? Az Adrián ilyen is van.
Susak, a titokzatos homoksziget Horvátországban

Hajózzon a világ végére!

A település szűk utcáin egyáltalán nincs autós forgalom, az érintetlen természet és kristálytiszta tenger a valódi nyugalmat keresők számára így igazi paradicsom. Susak szigetére Lošinjból és Rijekából indulnak menetrendszerinti hajójáratok. Rijekáig autópálya vezet, így megközelítése egyszerű, a hajókázás ráadásul különleges élménnyel fűszerezi a nyaralást.

Elszigeteltségének köszönhetően a szigetlakók olyan dialektust beszélnek, amelyet a többi horvát meg se ért, népviseletük is egyedi, csakúgy, mint gasztronómiája vagy borai.

Élvezze a nyugalmat!

A gyönyörű finom homokkal borított partot sziklák teszik változatosabbá, de ennél mozgalmasabb élményben nem igazán lesz része az idelátogatóknak. A csendet és nyugalmat garantálja, hogy a szigeten nincsenek éjszakai szórakozóhelyek és nagy szállodák, turistaközpontok, sőt még aszfaltozott utak se. A szigeten mindössze egy kis település van: a keleti részen fekvő Dragoca-öbölben található Susak falu.


Fedezze fel a szigetet!

Susakon ugyan nem könnyű szállást találni, hiszen a turistaforgalom igen gyér, de annak, aki igazi elvonulós nyaralásra vágyik, érdemes próbálkozni a helyi házaknál. Ha csak ízelítőt szeretnénk a nyugiból, akkor a környező szigetekről, például Losinjról könnyen át lehet ruccanni ide. Pár óra alatt felfedezhetjük a csendes kis öblöket, beporoszkálhatjuk földutakat és a romantikus ösvényeket. A sétaútvonal mindössze 12 km hosszú, segítségével megnézhető a sziget összes strandja.

Ha szeretné kiszámolni, mennyibe fog kerülni az útiköltség, autópályadíjjal és kompdíjjal együtt, akkor kattintson ide: Útiköltség kalkulátor

Susak szállások itt!

Kapcsolódó cikkek

Budapesti szállások - 12 Revay Hotel****

12 Revay Hotel**** - Szállás Budapest belvárosában

Az élményeket, a látnivalókat és a belvárost keresőknek ajánlunk egy remek szállodát.

Eataly - Bologna

Ide menj el, ha Bolognában jársz

Az Eataly étterem- és üzletlánc Bolognában egy gasztroparkot nyitott.

Veli Losinj - Horvátország

Veli Losinj, a meghitt mediterrán édenkert

Ha az Adriára vágyunk, akkor tervezzük a nyaralást Veli Losinjba.