Európa első vízalatti étterme

Biztos van olyan ember, aki álmodott valaha arról, hogy egy víz alatti étteremben vacsorázzon, ez az álom hamar valósággá válhat. Ha a Snøhetta vállalat terveit sikeresen kivitelezik, akkor csak Norvégiáig kell majd utazni, hogy egy ilyen különleges helyen ehessünk. Az  Under névre keresztelt étterem Norvégia déli partján fog megnyílni és egy hatalmas ablakkal fog rendelkezni, ami egyenesen a tengerbe néz. Európa első víz alatti étterme lenne, víz alatti szállodák és vízalatti múzeumok már nyíltak meg.

A design tervek alapján az étterem úgy fog kinézni, mint egy vízből kilógó, félig elsüllyedt épület. A vastag beton külső remekül passzol a látképbe, és úgy tervezték, hogy a vízi állatoknak élőhelyet is biztosítson, például a kagylóknak. Ha ezek a tengeri élőlények ellepik az éttermet teljesen bele fog simulni a látképbe, és a környezetbe. Az állat- és növényvilágra kifejezetten figyelnek, hiszen az egész építkezést egy tengeri élővilágot kutató központ fogja felügyelni.

A kutatók munkájának köszönhetően egy optimális környezetet hozhatunk létre, hogy ezek az állatok békességben és jó körülmények között élhessenek majd az étterem közvetlen közelében." - írja a Snøhetta.